شرکت مفتاح رهنورد

شرکت مفتاح رهنورد یکی از شرکتهای فعال در کشور است که با بکارگیری دانش فنی و نیروهای متخصص و نظامهای مدیریتی در زمینه واردات خودرو فعالیت می نماید. دیدگاه کلان مدیریت شرکت, توجه به اصول کیفیت است که به عنوان اصل اساسی و همیشگی سازمان می باشد.

شرکت مفتاح رهنورد

شرکت مفتاح رهنورد یکی از شرکتهای فعال در کشور است که با بکارگیری دانش فنی و نیروهای متخصص و نظامهای مدیریتی در زمینه واردات خودرو فعالیت می نماید. دیدگاه کلان مدیریت شرکت, توجه به اصول کیفیت است که به عنوان اصل اساسی و همیشگی سازمان می باشد.

تبریک کریسمس به روایت خودرو

تبریک کریسمس به روایت خودرو 

 میلاد حضرت عیسی مسیح پیام آور عشق و محبت را به همه و بخصوص هموطنان مسیحی‌ عزیز تبریک و شادباش میگوییم .

http://meftahrahnavard.com/portal/fa-ir
http://mymeftah.com/portal/fa-ir
#مفتاح_رهنورد #کریسمس #آغازسال_میلادی #سال2017

تبریک کریسمس به روایت خودرو

هر آنچه درباره لکسوس باید بدانیم

لکسوس، (به انگلیسی: Lexus) و (به ژاپنی: レクサス)

شرکت خودروسازی ژاپنی است، که وظیفه طراحی، تولید و توزیع خودروهای لوکس شرکت تویوتا را بر عهده  دارد.

شرکت لکسوس در سال ۱۹۸۹ توسط مدیرعامل وقت تویوتا؛ ایجی تویودا در ایالات متحده آمریکا راه‌اندازی شد.

امروزه لکسوس به برندی بین‌المللی تبدیل شده، که به‌عنوان بزرگترین تولیدکننده اتومبیل‌های سفارشی و خاص، در کشور ژاپن شناخته می‌شود. این شرکت در حال حاضر تولیدات خود را در ۷۰ کشور جهان عرضهه می‌کندو یکی از ۱۰۰ نشان تجاری یا برند برتر ژاپن، بر پایه میزان ارزش بازار، به‌شمار می‌آید.

دفتر مرکزی شرکت لکسوس در شهر ناگویا، آیچی ژاپن قرار دارد و دفاتر بین‌المللی و مراکز عملیاتی آن نیز در شهرهای بروکسل، بلژیک و تورانس، کالیفرنیا مستقر می‌باشند.

ریشه‌های تاسیس لکسوس به پروژه‌ای مخفی بازمی‌گردد، که توسط کمپانی تویوتا بمنظور طراحی و ساخت خودرویی سدان در سال ۱۹۸۳ با نام پروژه اف۱ آغاز و در سال ۱۹۸۹ با عرضه خودروی لکسوس ال‌اس راه‌اندازی شد.

پروژه اف۱

در سال ۱۹۸۳ مدیرعامل و رییس هیئت مدیره وقت شرکت تویوتا، ایجی تویودا، جلسه‌ای فوق‌العاده با مدیران ارشد کمپانی تویوتا ترتیب داد و در آن جلسه از آنان پرسید، که آیا امکان دارد که تویوتا بتواند وارد کلاس خودروهای لوکس شده و با نام‌های بزرگ این کلاس رقابت کند؟! این پرسش تویوتا را وارد پروژه‌ای به نام اف۱ (فلگ‌شیپ ۱) کرد، که هدف آن، تولید خودرویی قابل رقابت با سایر اتومبیل‌های مطرح این کلاس بود.

محصول نهایی پروژه اف۱ خودروی لکسوس ال‌اس بود. ولی در پی موفقیت تویوتا در فروش دو مدل جدید تویوتا کریسیدا و تویوتا سوپرا، مجریان پروژه اف۱ توسعه این دو مدل را آغاز کردند. همچنین طراحان این پروژه بر روی توسعه دو مدل دیگر تویوتا کراون و تویوتا سده نیز شروع بکار نمودند.

در ماه مه سال ۱۹۸۵ تیمی از مهندسان پروژه اف۱ جهت توسعه طرح‌ها و مطالعات انجام شده و پیدا کردن نقطه شروع، به ایالات متحده سفر کردند و یک خانه در لاگونا بیچ، کالیفرنیا اجاره نمودند. در ژوئیه همان سال، ساخت اولین خودروی لکسوس در دستور کار قرار گرفت.

ماه مه سال بعد یعنی ۱۹۸۶ زمان تست اولین خودروی تولید شده توسط پروژه اف۱ در شبکه اتوبان‌های آلمان بود.در سپتامبر همان سال شروع گسترده تست خودروی ساخته شده، در خیابان‌های آمریکا شروع شد.

توسعه برند

در سال ۱۹۸۶ شرکت تبلیغاتی ساعتچی اند ساعتچی، که سال‌ها به‌عنوان آژانس تبلیغاتی، با شرکت تویوتا همکاری می‌کرد، به درخواست مدیریت تویوتا، یک تیم تخصصی جهت انتخاب نام برند، برای شرکت تولید خودروی لوکس، تشکیل داد.

از میان ۲۱۹ نام تجاری، در نهایت نام‌های وکترا، ورون، چاپارل، کالیبره و الکسیس برای شرکت جدید کاندید شدندو زمانی‌که نام الکسیس انتخاب شد، این موضوع که الکسیس ممکن است، برای نام خودرو مناسب نباشد، مطرح گردید و نهایتأ با تغییر حرف لاتین یو بجای آی و تغییر حرف نخست یعنی؛ ای با ال (که از لاکسری به معنی لوکس گرفته شده بود) نام لکسوس تعیین گردید.

راه‌اندازی برند

در سال ۱۹۸۹ بعد از عملیاتی طولانی و گسترده با تلاش ۶۰ طراح، ۲۴ تیم مهندسی، ۱۴۰۰ مهندس، ۲۳۰۰ تکنیسین، ۲۲۰ نفر پشتیبانی، ۴۵۰ نمونه آزمایشی و صرف هزینه‌ای بالغ بر یک میلیارد دلار، اولین پروژه لکسوس با نام اف۱ و محصولی به نام لکسوس ال‌اس۴۰۰ و در نمایشگاه خودروی دیترویت و لوس آنجلس رونمایی شد و از سپتامبر همان سال، فروش خودروهای لکسوس آغاز گردید.

در ژانویه سال ۱۹۹۰ لکسوس ال‌اس۴۰۰ در بین ۱۰ خودروی برتر جهان قرار گرفت. از ماه ژوئن سال ۱۹۹۰ نیز خودروی لکسوس به طور رسمی در بازار خاورمیانه عرضه گردید. محصولات کمپانی لکسوس که در ابتدا قرار بود نام «لکسیس» برای آن انتخاب شود، در بدو ورود خود به بازار ایالات متحده با یک اتفاق بزرگ روبه‌رو شدند.

هشت هزار خودروی لکسوس ال‌اس ورودی به ایالات متحده آمریکا در قسمت کنترل کروز خود مشکل پیدا کردند، که این شرکت را در ابتدای فعالیتش رو در روی دادگاه‌های استیناف در ایالات متحده آمریکا قرار داد. این اتفاق می‌توانست کار لکسوس را نیامده تمام کند. اما مدیران لکسوس از این اتفاق در ابتدای کار خود، یک تبلیغ استثنایی برای خود ساختند و با عرضه یک سرویس فوق العاده و متفاوت، تمامی نگاه‌ها را به سوی خود جلب کردند.

لکسوس در اولین سال حضور خود در ایالات متحده آمریکا بیش از ۵۰ هزار دستگاه فروخت و در سال ۱۹۹۶ به مجموع فروش نیم‌میلیون دستگاه در عرض هفت سال حضورش در آمریکا دست یافت.

لکسوس آرایکس نخستین خودرو شاسی بلندی بود، که توسط لکسوس در سال ۱۹۸۹ به بازار عرضه شد. با ورود مدل آرایکس به بازار، گروه جدیدی از اتومبیل به نام کراس اوور معرفی شد. مدل‌های لکسوس جی‌ایکسس نیز از سال ۲۰۰۲ در ایالات متحده آمریکا عرضه شد.


استانداردها در لکسوس

طراحی لکسوس از ابتدا بر پایه استانداردهای خودروهای گرانقیمت بوده است.در اولین لکسوس این استانداردها بصورت طراحی آیرودینامیک، نرم و روان بودن، کابین‌های آکوستیک، صرفه جویی در سوخت بروز کرده است. هر خودروی لکسوس باید ۶۰۰ معیار استاندارد را پشت سر بگذارد که مخصوص این برند است و محدوده‌ای روانی و نرمی و چرخها تا دوخت چرم صندلی‌ها را دربر می‌گیرد.

گرانقیمت ترین خودروی لکسوس خودرو اسپورت و دست ساز LF-A می‌باشد که با مدل ۲۰۱۲ و با قیمت پایه ۳۷۵٫۰۰۰ دلار وارد بازارهای جهانی شد.

لکسوس در ایران
لکسوس از سال ۲۰۰۸ میلادی وارد بازار ایران شد. سری‌های LS-ES-IS-GS-SC-RX در ایران عرضه شده که بیشترین فروش مربوط به خودروی سواری ES۳۵۰ و شاسی بلند RX۳۵۰ می‌باشد.
در تاریخ ۰۳ تیر ۱۳۹۴ تریلر حامل شش دستگاه لکسوس در محور شهربابک استان کرمان واژگون شد. در مهر ١٣٩٤ لکسوس NX وارد ایران شد و با قیمت ٣٦٥،٠٠٠،٠٠٠ تومان به فروش رسید.

جستارهای وابسته
تویوتا
اکیورا
اینفینیتی
نیسان
هوندا

گردآورنده میرکاظمی گروه مفتاح رهنورد 

تاریخچه خودروسازی تویوتا و آشنایی با موسس آن کیشیرو تویودا

تاریخچه خودروسازی تویوتا و آشنایی با موسس آن کیشیرو تویودا
شرکت تویوتا (Toyota) یک شرکت خودرو‌سازی ژاپنی است و جایگاه سومین شرکت خودرو‌سازی دنیا را از  نظر فروش دارد. از شرکت تویوتا بیشتر بدانید.

تویوتا (Toyota) شرکت خودرو‌سازی ژاپنی و یک شرکت چندملیتی می‌باشد که دفتر مرکزی آن در شهر تویوتا آیچی (از شهرهای استان آیچی ژاپن) واقع شده است. تعداد کارکنان شرکت تویوتا در سال ۲۰۱۳ بیش از ۳۳۳ هزار نفر اعلام گردید و در سال ۲۰۱۱ پس از جنرال موتورز و گروه فولکس‌واگن در جایگاه سومین شرکتت خودرو‌سازی دنیا از لحاظ میزان فروش معرفی شد. نخستین خط تولیدخودرو‌ شرکت تویوتا در سال ۱۹۳۷ بهه واسطه کیشیرو تویودا و در کارخانه شرکت نساجی صنایع تویوتا که متعلق به پدرش (ساکیشی تویودا) بود،، راه‌اندازی گردید. اولین خودرو‌ سواری شرکت تویوتا نیز تویوتا ای‌ای نامیده شد. شرکت تویوتا دارنده برندهای دینا، دایهاتسو، سایون، لکسوس و هینو موتورز است. سهام شرکت تویوتا در بازار بورس نیویورک، بورس لندن و بورس توکیو معامله می‌گردد.

تاریخچه شرکت خودرو‌سازی تویوتا

اساس پایه گذاری شرکت خودرو‌سازی تویوتا به سال ۱۹۲۶ برمی‌گردد. یعنی زمانی که ساکیشی تویودا به راه‌اندازی شرکت صنایع تویوتا اقدام کرد. تاریخچه این شرکت که در صنعت نساجی فعالیت می‌نمود نیز به اوایلل قرن بیستم برمی‌گردد که تحت عنوان یک کارخانه ریسندگی مشغول به فعالیت بود. ساکیشی تویودا که چندین سال مانند پدرش در زمینه فروش فرش مشغول به کار بود این کارخانه را راه‌اندازی کرده بود و در سال ۱۸۹۴ یکک  ماشین بافندگی صنعتی هم ابداع نموده و تولید کرده بود.

ساکیشی در سال ۱۹۲۴ مدل تمام‌اتوماتیک آن را تولید کرد و دو سال بعد کارخانه اتوماتیک ریسندگی تویوتا به نام صنایع تویوتا به وجود آمد. پسر کنجکاو و با استعداد ساکیشی، کیشیرو تویودا نام داشت که در سال ۱۹۲۹ در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه توکیو فارغ‌التحصیل شده بود و در کارخانه پدرش مشغول به کار شد. ولیی همه توجه او صرف ساخت موتور خودرو‌ شد. در سال ۱۹۲۹ توافق نامه‌ای با شرکت برادران پلات از انگلستان درر زمینه ماشین‌ آلات صنعتی ریسندگی و بافندگی امضا شد. طبق این موافقت نامه حق تولید و فروشش دستگاه‌های اتوماتیک بافندگی به کشورهایی غیر از ژاپن (همانند چین و آمریکا) در قبال ۱۰۰٫۰۰۰ پوند اعطاا می‌شد که در ادامه آن کیشیرو به ایالات متحده آمریکا رهسپار شد. البته کیشیرو از این سفر ‌هدف‌های دیگریی هم در سر داشت. هنگام انجام مذاکرات با برادران پلات، مجذوب خودرو‌ها در غرب گشته بود. در این سفر بود که کیشیرو تصمیم خود را برای ورود به صنعت خودرو‌سازی گرفت.

در سال ۱۹۳۰ کیشیرو تحقیق بر روی موتورهای گازوئیلی را شروع کرد. کیشیرو در مورد برنامه آینده خود با رئیس شرکت، ریسابورو مشورت کرد. ریسابورو نخست بسیار محتاط بود و فریادهای اعتراض از داخل و خارجج شرکت بلند شد. ولی کیشیرو بر تصمیم خود مصمم بود و عقیده داشت که این تجارت برای شرکت سودمند می‌باشد و از همه مهمتر دولت هم آشکارا برای سیاستگذاری پیشبرد صنایع خودرو‌ در تلاش بود. طولی نکشید که ریسابورو موافقت خود را اعلام نمود و کیشیرو دپارتمان خودرو‌ را در سال ۱۹۳۳ در قسمت کوچکی از کارخانهه ریسندگی پدر راه‌اندازی کرد. هدف او تولیدخودرو‌های مناسب با شرایط آن زمان ژاپن بود. در شرایطی ‌که نکاتت مثبت خودرو‌های خارجی را هم مد نظر داشت.

در سال ۱۹۳۵ نخستین کارخانه خودرو‌سازی تویوتا کار خود را آغاز کرد و سال بعد لوگوی تویودا به تویوتا تغییر پیدا کرد. یک سال بعد یعنی ۱۹۳۷ شرکت تویوتا موتورز به شکل رسمی افتتاح گردید. بنابراین یکی از موفق‌ترینن کارخانجات ریسندگی ژاپن در بین دو جنگ جهانی با تغییر گرایش، به کارخانه خودرو‌سازی تبدیل شد. تلاش وو همت کیشیرو تویودا سبب شد که از دل کارخانه پدرش کارخانه‌ای جدید تأسیس شود. اوایل کار، خود کیشیرو به عنوان قائم مقام شرکت جدید کار می‌کرد. اما در سال ۱۹۴۱ در جایگاه مدیرعامل مشغول به کار شد.. بلافاصله بعد از راه‌ افتادن شرکت جدید اصول مدیریتی جدیدی در روش مدیریت و اداره کارخانه استفاده شد. درر سال ۱۹۳۸ سیستم JIT عملیاتی گردید. دو سال بعد مؤسسه تحقیقاتی تویوتا افتتاح شد. سال ۱۹۵۱ سیستم پیشنهاد ایده‌های خلاق در تویوتا فعال شد. ۱۹۷۳ مرکز طراحی و سال بعد هم مرکز آموزش تویوتاا  توسط کیشیرو راه‌اندازی گردید.


نخستین محصول تجاری شرکت تویوتا کامیون ۱٫۵ تنی جی۱ بود. در طول جنگ جهانی دوم تمام کارخانه در اختیار جنگ بود و برای ارتش ژاپن، کامیون تولید می‌نمود. تا چند سال بعد از پایان جنگ هم به تویوتا مجوز تولید خودرو‌ داده نشد. در سال ۱۹۵۲ با فوت کیشیرو مسئولیت شرکت به عهده ایجی تویوتا پسر عموی او گذاشتهه شد. ایجی به همراه پسر کیشیرو یعنی شوئی شیرو مشغول به کار شدند و طی سال‌های بعد،تویوتارا بهه یکی از شرکت‌های بزرگ خودرو‌سازی دنیا تبدیل نمودند. در سال ۱۹۷۷ مرکز فنی تویوتا در ایالات متحده آمریکاا افتتاح گردید و سال ۱۹۸۴ همکاری تویوتا با جنرال موتورز در ایالات متحده انجام شد. پس از ایجی، تایچی اونوو مسئولیت شرکت را عهده دار شد و در استقرار سیستم تولید تویوتا بسیار تلاش کرد و اصول راهنمای تویوتا راا در سال ۱۹۹۲ منتشر نمود. امروزه تویوتا بزرگترین تولید کننده خودرو‌ در دنیا می‌باشد که از وسایل نقلیه کوچکک گرفته تا کامیون‌های بزرگ را در انواع مدل‌ها تولید می‌نماید. شرکت تویوتا همچنین فعالیت‌های گوناگونی درر راستای خدمات مخابراتی، خانه‌های پیش ساخته و قایق‌های تفریحی انجام داده است.

 

سیستم تولید شرکت خودرو‌سازی تویوتا
تویوتا یک شرکت معمولی تولید خودرو‌ نمی‌باشد. از همان ابتدای راه‌اندازی شرکت، اصول و مبانی بکر مدیریتی در شرکت انجام شد. این همان زمانی بود که کیشیرو تویودا جوان در کارخانه ریسندگی پدرش ساکیشی تویودا، با ایده‌ استفاده از نوار نقاله، خط مونتاژ تولید موتور گازوئیلی کوچکی را با کمک مهندسان جوان دیگر راه اندازی کرد. پدر کیشیرو اعتقاد داشت، از هیچ فرایندی نمی‌شود کامل نامید بود و همیشه جایی برای بهبود وجود دارد و همین اندیشه بهبود بود که فرایند کایزن یا بهبود مستمر را در تویوتا نهادینه نمود. جریان تولد شرکت جدید تولید خودرو در گوشه کوچکی از کارخانه ریسندگی پدر، اندیشه ساده و جمع و جور کارکردن، بی‌ریخت و پاش بودن و آراستگی محیط کار را در ذهن و دل کارکنان شرکت جدید جای داد و بدین شکل شرکت خودرو‌سازی تویوتا مدل سیستم تولیدی خاص خود را به جهان ارائه نمود. اساس سیستم تولید تویوتا، فلسفه حذف کامل اتلاف‌ها می‌باشد. کیشیرو اعتقاد داشت شرایط ایده‌آل برای تولید زمانی به وجود می‌آید که ماشین‌ آلات و افراد با هم کار کنند تا بدون هیچ‌گونه اتلافی ارزش افزوده ایجاد گردد.

اونوتایشی، مهندس جوانی که در سال ۱۹۳۲ به تویوتا پیوست در توسعه اندیشه کایزن در تویوتا نقش مهمی را ایفا کرد. او با ابداع سیستم کانبان، بُعد دیگری از سیستم تولید تویوتا را ارائه نمود و با دمینگ و ایشیکاواا همکاری نزدیکی داشت. تایچی اونو، پیشتاز سیستم تولیدتویوتادر دهه ۱۹۵۰ بر این عقیده بود که بزرگترینن مشکل زمانی رخ می دهد که هیچگونه مشکلی وجود نداشته باشد. او به شکل مستمر به کارکنان می‌گفت باا هر موضوعی که روبرو می شوید، پنج بار بپرسید "چرا؟". مثالی که خود او می‌زد؛ یک روبات جوشکاری بود که در وسط کار متوقف می‌گردد و با این پنج پرسش ریشه مشکل مشخص می‌شود.


• چرا روبوت متوقف شد؟
به دلیل اینکه مدار آن بیش از حد بار کشید و فیوز سوخت.

• چرا مدار بیش از حد بار کشید؟
به دلیل اینکه یاتاقان‌ها به خوبی روانکاری نگردیده بودند.

• چرا یاتاقان‌ها به خوبی روانکاری نشده بودند؟
به دلیل اینکه گردش پمپ روغن ناقص انجام می‌شود.

• چرا گردش روغن خوب انجام نمی شود؟
به دلیل اینکه خروجی آن با آشغال‌های فلزی مسدود گشته است.

• چرا خروجی آن مسدود گشته است؟
به دلیل اینکه فیلتری روی پمپ موجود نمی‌باشد.


به این صورت پاسخ مشکل مشخص می‌شود. گرچه ابداع‌گر اصل پنج چرا، ساکیشی تویودا بود؛ ولی اونو این اصل را توسعه بخشید. اونو اعتقاد داشت کشف کردن علت ریشه‌ای مشکلات، خود عامل و کلید حل مشکلات بعدی می‌باشد. در تولید، داده‌ها مهم هستند ولی واقعیت، مهم‌تر می‌باشد. پس باید عمیق نگاه کرد و به ریشه دست پیدا کرد.


سیستم‌های تویوتا

در سیستم تولیدتویوتا، موارد زیر استفاده شده است:

تولید به هنگام

تولید به هنگام روشی می‌باشد که در آن هر قطعه درست در زمانی که به آن نیاز است تولید میگردد و هیچ مقداری از آن هرگز در انبار موجود نمی‌باشد. به عبارتی، سوال این است: چه چیزی نیاز است؟ چه وقت به آن نیاز است؟ چه مقدار از آن نیاز است؟ بنابراین می‌شود اتلاف‌ها را حذف نمود و بهره‌وری را ارتقا داد. با صفر نمودن موجودی انبار، هزینه‌های نگهداری کالا در انبار حذف می‌گردد. این کار مستلزم ارتباط بسیار قوی با فراهم کنندگان قطعات و مدیریت صحیح زنجیره تامین می‌باشد. ایده تولید به هنگام توسط تایچی اونو به خوبی توسعه پیدا کرد. شاید ایده اولیه طرح چنین عملی، کمبود فضا و امکانات تولید در بخشی از کارخانه تولیدموتور خودرو‌ بود که کیشیرو تویودا در کارخانه ریسندگی پدر خویش راه‌اندازی کرده بود.

ساختمان شعبه تویوتا در فرانسه

کانبان

کانبان یک سیستم متفاوت و متمایز کنترل می‌باشد. هنگامی که در ایستگاه کاری به قطعه‌ای نیاز است، این نیاز مطرح می‌شود و سپس قطعه به سرعت تولید و حمل می‌گردد. به صورتی که وقفه‌ای در تولید به وجودد نیاید. کانبان یک لغت ژاپنی است به معنی کارت، بلیط و علامت. کانبان در سیستم تولید تویوتا ابزاری است برای مدیریت نمودن جریان و تولید مواد. به کانبان، روش سوپرمارکت هم گفته می‌شود. چرا که ایده اولیه از فروشگاه‌های تجاری بزرگ گرفته شده است که از کارت‌های کنترل استفاده می‌نمایند و کلیه اطلاعات مربوط به محصول مثل اسم، کد، محل انبار و مانند آن در کارت درج می‌شود.
ساختمان مرکز فروش تویوتا در ایالات متحده، تورانس، کالیفرنیا

جیدوکا

این مفهوم از سوی مؤسس تویوتا یعنی ساکیشی تویودا مطرح گردید. جیدو به معنی اتوماسیون است و جیدوکا یعنی اتوماسیون با نگرش انسانی. به معنی ماشینی که به آسانی حرکت می‌کند و تحت پایش و نظارت یک اپراتور قرار دارد. جیدوکا بر دیدن مسائل تاکید دارد و به ساخت محصولات بسیار کیفی می‌انجامد. در این مفهوم کیفیت باید در طی فرایند تولید کسب شود.


درآمد شرکت خودرو‌سازی تویوتا


درآمد شرکت تویوتا در سال ۲۰۱۲ برابر ۱۹۷٫۲۹ میلیارد دلار و سود خالص آن ۳ میلیارد دلار اعلام شده است. در حال حاضر شرکت تویوتا بعد از گروه فولکس‌واگن با درآمد ۲۴۷٫۷۷ میلیارد دلار و سود خالص ۲۸٫۱۳ وو جنرال موتورز با درآمد ۱۵۰٫۲۷۶ میلیارد دلار و سود خالص ۷٫۵۸۵ میلیارد دلار سومین خودرو‌ساز برتر جهانی وو نخستین خودرو‌ساز ژاپن به حساب می‌آید. رشد روزافزون تویوتا به صورتی است که به زودی رقیب دوم خود راا پشت سر می‌گذارد و دور از انتظار نیست که با عقب گذاشتن جنرال موتورز به غول برتر خودرو‌سازی دنیا مبدل شود. تویوتادر سراسر ژاپن ۱۲ کارخانه تولید خودرو دارد. بازار خارجی تویوتا۱۷۰ کشور و منطقه را شامل می‌شود. شرکت‌های تولیدی خارجی سازنده تویوتا ۵۲ شرکت هستند و در ۲۷ کشور جهان پراکنده شده‌اند. در سال ۲۰۰۵ در ژاپن ۶۵۷۹۸ نفر در کارخانه‌های شرکت مشغول به کار بوده‌اند که با محاسبه ۵۲۳ شرکت زنجیره تامین، که ۲۳۱ شرکت آن در خارج از ژاپن واقع است، این تعداد به ۲۸۵۹۷۷ نفر ارتقا می‌یابد. در سال ۲۰۰۵، شرکت تویوتا ۸۱۲ میلیارد ین در شاخه تحقیق و توسعه هزینه نموده است. آخرین دستاورد فناوری تویوتا، تولید خودرو‌ هیبریدی سینرژی است؛ متشکل از دو منبع قدرت: موتور الکتریکی و موتور گازی / بنزینی. در این فناوری امکان صرفه‌جویی در مصرف سوخت، صدای کمتر و رانندگی بهتر در نظر گرفته شده است.

مدیریت ارشد شرکت خودرو‌سازی تویوتا

آکیو تویودا، مدیرعامل تویوتا

موسس اولیه شرکت، ساکیشی تویودا است که اولین کارخانه ریسندگی اتوماتیک در ژاپن را بنام صنایع تویوتا راه اندازی کرد. بسیاری از ایده‌های خوب مدیریتی، همچون بهبود مستمر که بعدها در تویوتا استفاده شد نیز از او می‌باشد. ساکیشی همیشه می‌گفت: پنجره را بازکن، دنیای بزرگی در بیرون وجود دارد. کیشیرو تویودا پسر ساکیشی در گوشه‌ای از کارخانه پدرش خط تولید موتور گازوئیلی را راه اندازی کرد و در سال ۱۹۳۵ با ساخت نخستین خودرو‌ مدل تویوتا ای۱ و سال بعد مدل تویوتا ای‌ای رویای تولید یک خودرو‌ شخصی را به واقعیت تبدیل کرد. در حال حاضر آکیو تویودا، مدیرعامل تویوتا است. او که نوه کیشیرو تویودا می‌باشد؛ پس از کاتسواکی واتانابه به این سمت نائل شد.

بعضی از شعارهای تویوتا در طی این سالها که از زبان مدیران عامل گفته شده به شرح زیر می‌باشد:

مشتری حرف اول را می‌زند. سپس نوبت فروشنده می‌باشد و در آخر سازنده است.
راه کسب تجربه، رویارویی با چالش‌ها می‌باشد.
با تلاش خود، از حرمت خود دفاع کن.
ما دستاوردهای بزرگ را با زحمات خودمان کسب نموده‌ایم.
کیفیت در حین فرایند تولید می‌شود.

آینده خودرو‌سازی تویوتا


طرح تویوتا برای سال 2020 ، مدلی که همه بدنه آن مجهز به نمایشگر است

تویوتا چشم‌انداز جهانی خود را برای سال ۲۰۱۳ ارائه کرده است. این چشم‌انداز تصویر جدیدی برای تویوتا در آینده را به تصویر می‌کشد: ایجاد خودرو‌ها و جامعه ماشین محور که در آن افراد قادرند به آسانی و ایمنی رانندگی نمایند. برای دستیابی به این هدف باید موازانه‌ای بین کمتر کردن و بیشتر کردن موجود باشد.

خودرو تک نفره تویوتا i-road

کمتر کردن، چشم‌انداز و فلسفه تلاش‌های تویوتا است. در به حداقل رساندن جنبه‌های منفی خودرو همچون تاثیرات مخرب زیست محیطی، ترافیکی و تصادفات. بیشتر کردن، فلسفه و چشم‌انداز تویوتا است. در بیشتر کردن جنبه‌های مثبت خودرو همچون راحتی، سرگرمی، شاد ساختن و مهیج نمودن. تشدید موثر این دو عملکرد، حرکت پایدار را به دنبال دارد. در ۴ ژانویه ۲۰۱۳ شرکت تویوتا خودرو‌ خودگردانی را معرفی نمود که قادر بود محیط اطرافش را مورد ارزیابی قرار دهد و نسبت به تغییرات آن واکنش نشان میداد. این خودرو‌ همچنین می‌توانست نقش یک هشدار دهنده را برای راننده خود بازی کند و با دیگر وسایل نقلیه ارتباط برقرار کند.


خودرو‌های تولید شده توسط شرکت تویوتا

تویوتا لندکروز اف‌جی۴۰


خودرو‌های تویوتا که تا به حال از طریق درگاه تویوتا استور در سطح بین‌المللی به فروش رسیده است عبارتند از:


تویوتاسده، تویوتاکراون مجستا، تویوتاکراون، تویوتاپریوس، تویوتاآلیون، تویوتاآریس، تویوتاکورولا (ای۱۲۰)، تویوتاپوتر، تویوتاپرویا، تویوتاآیسیز، تویوتاافجی‌کرویزر، تویوتالندکروز، تویوتاترکر، تویوتالندکروزر پرادو، تویوتادینا، تویوتا استوت، تویوتا۲۰۰۰جی‌تی، تویوتاکارینا ای‌دی، تویوتاگایا، شورولت کاوالیر، تویوتامسترآس، تویوتاهیلوکس، تویوتامگاکروزر.

خودرو‌هایی که از درگاه تویوپت استور در سطح بین‌المللی به فروش رسیده است عبارتند از:

تویوتامارک‌ایکس، تویوتاپرمیو، تویوتاپریوس، تویوتابلتا، تویوتامارک‌ایکس‌زدآی‌او، تویوتاراکتیس، تویوتاآریس، تویوتاپوتر، لکسوس آرایکس،تویوتاراو ۴، دایهاتسو تریوس، تویوتاآلفارد، تویوتاهای‌آس، دایهاتسو موو، تویوتاکورونا ای‌ایکسی‌وی، تویوتا ترسل، تویوتااوپا، تویوتاآوالن، دایهاتسو تریوس، تویوتاایست، تویوتاپلاتز، تویوتاهیلوکس، تویوتاپاسو، لکسوس ال‌اس.

خودرو‌هایی که از درگاهتویوتاکرولا استور در سطح بین‌المللی به فروش رسیده است، عبارتند از:
تویوتا‌کمری، تویوتاپریوس،‌ تویوتا کورولا (ای۱۴۰)، تویوتابلتا، تویوتاپروبوکس، تویوتاراکتیس، تویوتاسرا،تویوتاراو ۴، تویوتا پرویا، تویوتا مسترآس، دایهاتسو (تمامی،تویوتاپابلیکا،تویوتاترسل، لکسوس ای‌اس، تویوتاکمری (ایکسوی۱۰)، تویوتااسپرینتر مارینو، تویوتاراو ۴، تویوتاهایلندر، تویوتااسپورت ۸۰۰،تویوتاسوپرا.

خودرو‌هایی که از درگاه نتز استور و formerly تویوتا ویستا استور در سطح بین‌المللی به فروش رسیده است عبارتند از:

تویوتاپریوس، تویوتاایست، تویوتاآریس، تویوتااونسیس، تویوتا رام، تویوتادبلیوآی‌اس‌اچ، تویوتاراو ۴، تویوتاآلفارد، تویوتا آی‌کیو، تویوتاکورولا (ای۱۲۰)،تویوتایاریس ورسو، لکسوس آی‌اس، تویوتاکورن، لکسوس جی‌اس، تویوتاام‌آر۲،تویوتاام‌آر۲، تویوتااستارلت، تویوتاویستا، تویوتاکرستا، تویوتااسپرینتر مارینو، تویوتاکورولا (ای۹۰)، تویوتاگرانویا، تویوتالایت‌ایس، زاترن سری اس. تویوتا و لکسوس هم اکنون ۲۰ مدل مختلف هیبریدی را در ۸۰ کشور جهان به فروش می‌رسانند که پر فروش ترین آن‌ها تویوتا پریوس هیبریدی می‌باشد. این خودرو‌ تاثیر مهمی در افزایش فروش خودرو‌های هیبریدی تویوتا داشته.

تویوتا در ایران

شرکت ایرتویا نمایندگی انحصاری فروش محصولات تویوتا را در ایران عهده‌دار می‌باشد. شرکت ایرتویا در سال ۱۳۵۲ به وسیله اصغر حدادزاده به منظور واردات فناوری و تکنولوژی به ایران، با گرفتن نمایندگی مجاز و انحصاری تویوتا در ایران، در خیابان عباس‌آباد تهران تاسیس شد. بعد از ورود ۴ دستگاه خودرو‌ تویوتا سیلیکا در سال ۱۳۵۳ به عنوان نمونه، واردات خودرو‌ تویوتا به ایران عملا شروع شد. پس از آن فعالیت‌های بازرگانی لیفتراک و مونتاژ کامیون‌های تویوتا و نیز راه‌اندازی شبکه فروش خودرو‌، قطعات یدکی و خدمات پس از فروش صورت گرفت.

در طی سال‌های ۱۳۵۵ تا ۱۳۵۸ سالانه حدود ۴۰٫۰۰۰ دستگاه خودرو تویوتا به ایران وارد گردید. در طول سال‌های ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۹ با محدودیت واردات خودرو‌های خارجی به کشور، فعالیت‌های شرکت ایرتویا تنها به تامین قطعات یدکی خودرو‌های موجود محدود گردید. در طول سال‌های ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۴ با آزاد شدن واردات خودرو‌ مجددا واردات خودرو‌های تویوتا شروع شد. با صدور مجوز صنفی برای امکان واردات دوباره خودرو‌ در سال ۱۳۸۳ بار دیگر واردات صنعتی خودرو‌ تویوتا شروع شد که همچنان هم این واردات ادامه دارد.

 

گردآورنده : میرکاظمی گروه تبلیغات مفتاح رهنورد 

 

 

مراحل طراحی و ساخت بی ام و

مراحل طراحی و ساخت بی ام و

مراحل طراحی و ساخت  بی ام و

شاید هنگامی که شرکت BMW که به منظور تولید موتور جت های جنگنده نیروی هوایی آلمان شکل گرفت، مؤسسان شرکت فکر نمی کردند لوگوی آن که انتزاعی از تصویر روبه روی یک موتور جت با ملخ های گردانن است، روزی تبدیل به نماد خودروهای لوکس و اسپورت دنیا شود. به راستی چرا این برند به جایگاه کنونی خود رسید؟ چرا محصولات آن، مفهوم تیز و فرز بودن را همراه با نوعی وقار و تشخیص به همراه دارند. با توجه به رقبای ریز و درشت شرقی و آمریکایی که همواره مترصد خارج کردن این رقیب قدرت مند در دنیای تجارت خودرو هستند، این امر اتفاقی نیست و ناشی از یک سری فعالیت های پیچیده و مستمر در خلق مدل های جدید است.

تمامی تفکرات برای آینده این برند در مراکز تحقیقاتی BMW شکل می گیرد که همواره با پرده ضخیم حفاظتی به منظور محرمانه بودن نوع تفکر BMWW در مورد محصولات جدید، از آن حفاظت می شود.

با نگاهی به سوابق طراحان BMW، به نام هایی بزرگ نظیر: دیوید راب، آدریانا ون هویدونک، گرت ولکر هاید براند، اولاف ویدهاس و لان کامرون و نیز رهبر جادوگران طراحی، کریستوفر بنگل معروف به طراح رادیکال BMW برخورد خواهید کرد.

هایدبراند از شرکت مینی، کامرون خالق رولزرویس های افسانه ای، راب خالق BMWهای فرمول 1 و رالی، ویدهاس طراح چیره دست تیونینگ های BMW در سری های (M)، اعضای این مافیای هنرمند به پدرخواندگی بنگل هستند که در جنگ بی رحمانه خودروسازان، از برند BMW حمایت می کنند.

شاید برای اکثر ما باور کردنی نبود که با خبر شدیم نادر فقیه زاده، هم وطن ایرانی ساکن مونیخ نیز یکی از نقش آفرینان این مرکز طراحی عظیم در BMW است. این مسئله با کنجکاوی یکی از دانشجویان طراحی صنعتی که در کنار مدل های مفهومی BMW، امضای شخصی به نام نادر را مشاهده کرد، افشا شد. دنیای اطلاعات و ارتباطات اینترنتی، امکانات این ارتباط را برقرار کرد و نادر فقیه زاده شناسایی شد. پیشینه او به نقل از وی عبارت است از:

- نادر فقیه زاده، متولد 1355 تهران
- فوق لیسانس طراحی خودرو از دانشگاه علوم کاربردی فورزهایم آلمان 1996
- طراح کارخانه BMW در شهر مونیخ آلمان
- شروع همکاری با مرسدس بنز 1996
- شروع همکاری با BMW در پروژه طراحی بدنه خودرو 1999.
- همکاری با Design Works امریکا/ تحقیقات و طراحی موضوع پایان نامه درباره خودروی قابل پرواز توربینی به نام Visoonair در سال 2001.
- دریافت درجه کارشناسی ارشد طراحی خودرو در سال 2001.
- طراحی خودروی پیشرفته BMW، طراحی چند کانسپت بدنه و تحقیقات در مورد طراحی داخلی و بدنه خودرو در سال 2001 تا 2003
- شرکت در مسابقات طراحی بدنه خودرو با موضوع BMW سری 3
- ارائه طرح کانسپت برای سری 7 آینده در سال 2004
- طراح رسمی BMW در استودیوی طراحی خودرو در سال 2005
- برنده مسابقه طراحی سری 7 آینده برای سال 2009


نادر فقیه زاده - طراح داخلی خودروهای BMW

ادامه این مقاله ماحصل ارائه کنفرانس تخصصی طراحی خودرو است که در تاریخ 30/5/85 به دعوت از مدیریت امور طراحی محصول شرکت ساپکو و مدیریت امور آموزش، با استقبال بی نظیر جامعه طراحان صنعتی ایران، کارشناسان گروه صنعتی ایران خودرو و شرکت طراحی مهندسی و تأمین قطعات ایران خودرو (ساپکو) برگزار شده است.

فقیه زاده می گوید: BMW می خواهد بازار خودروهای کلاس Premium را در اختیار داشته باشد و طرح خودرو در این حوزه، یکی از دلایل فروش خودروهای BMW در دنیاست.

گروه BMW صاحب و مالک برندهای BMW، رولزرویس و مینی در دنیاست. همچنین یکی از بزرگان تولید موتورسیکلت در دنیاست که تشریح این بخش از فعالیت BMW در این گفتار، ممکن نیست. بنابراین BMW در سه بخش عمده: بانک ها، موتورسیکلت و خودرو متمرکز شده که در بخش خودرو، شامل زیرمجموعه های marketingو Production و Development & Buy است.

BMW صاحب شرکت Design Works در آمریکاست که مشابه شرکت های مستقل PININFARINA و ITALDESIGN به برندهای دیگر خودروسازان دنیا نیز خدمات ارائه می دهد. با نگاهی به وب سایت این شرکت، در می یابیم که BMW برای تجارت مشتریان، ایده پردازی می کند. این ایده ها ممکن است به کوچکی یک Cool Disk یا به بزرگی یک قایق تفریحی باشد.

نطفه Consept ها یا خودروهای مفهومی BMW، در همین مرکز بسته می شود که در تصرف طراحان آینده نگر است. آنها دارای قدرت تجسم آینده و رهبری دنیای فردا هستند.

تناسب وزن ها:
خودروهای سواری BMW، پیکره هایی هستند که می بایستی موتورهای 6 سیلندر خطی را پشتیبانی کنند. بنابراین، برای پوشاندن این موتورها، به درب موتورهای کشیده و نیز اتاق و صندوق عقب مناسب نیاز است. در داخل خودرو نیز فضا به ترتیب از بالا به پایین به سه قسمت است: 
1. Display
2. Décor
3. Ergonomy

Surface:
Exterior بدنه های BMW، دارای گرافیک پرتحرک و تنش های فرمی شدید است تا خودرو، دینامیک به نظر برسد. این فرمول در تزئینات داخلی خودرو نیز رعایت شده است.

پیشینه طراحی در BMW:
در سال های دور، مهندسان BMW در واقع طراحان خودروهای این شرکت بودند. در واقع، مرزی مشخص بین طراحان خودرو و مهندسان مکانیک وجود نداشت. قطعات خودرو نیز با روش های کاملاً دست ساز، تهیه و مونتاژ می شدند. بعدها با توجه به بحث تولید انبوه و تهیه قالب های بدنه، خودروهای تولیدی از سبک و مد خاص خود برخوردار شدند.

در حالت کلی، فرایند طراحی به صورت مدل زیر در BMW حاکم است:

 

مرحله UNDERSTANDING:
در گذشته ای نه چندان دور، خودروهای کلاس های متفاوت BMW بسیار شبیه به هم بودند و حوزه ها، هویت نداشتند. مثلاً، تفاوت بین سری های 3، 5 و 7 آنچنان چشم گیر نبود که بیننده بتواند به راحتی متوجه آن شود. در سال های اخیر که کلاس های خورو BMW گسترش پیدا کرده اند، تصمیم گرفته شد که هر کلاس، شخصیت و هویت خاص خود را داشته باشد. این مفهوم را به مثال های ساده و قابل تصور تعمیم می دهیم. در گذشته، مدل های BMW از نظر ماهیت و هویت، شبیه تکه هایی با اندازه های مختلف بودند که از یک رول ژامبون بریده شده باشد.

اما عقیده مدرن برای شخصیت سازی و هویت پردازی مدل های مختلف BMW، همانند کتابخانه ای است که کتاب هایی با اندازه های مختلف و مضمون های متفاوت را در خود دارد که هر کدام، دارای شخصیت منحصر بفرد خویش هستند. در حوزه های جدید BMW، خودروها بین مدل های Z4 تا سری 7 قرار گرفته اند.

هر قدر که Z4، دینامیک، جوان، با تنش های بسیار زیاد در بدنه و در قالب یک روداستر اسپورت دو نفره طراحی شده، سری 7 به مجموعه ای هنری، پرابهت و ایستا شبیه است. در این میان، گروه X از نظر تجملی نزدیک به سری 7 بوده و در عین حال، خودرویی SUV است.

در هسته مرکزی طراحی شرکت BMW، حدود 20 طراح اصلی وجود دارد که تیم های دیگری به نام های طراحان اتصالات و جزئیات و طراحان ارگونومیست، بسته های طراحی را حمایت می کنند. هر چه از سری 1 (قیمت های پایین تر و قابل دسترسی تر برای جوانان) که دارای بدنه های مدرن دینامیک است، به سوی سری های بالاتر (3 و 5) پیش برویم، بدنه ها هنری تر و کلاسیک و روی خط افقی قرار می گیرند. در این مدل ها، درب صندوق روی این خط مفروض قرار گرفته و بر حجم صندوق عقب تأکید می کند. در فضای داخلی خودروهای BMW، تکنولوژی های بسیار زیادی با هم تعامل دارند. بنابراین، BMW تصمیم گرفت کارکرد و کنترل این ادوات پیشرفته در داخل کابین را ساده و ساده تر کند. به همین علت، از مفهوم Content Over Dogma بهره برداری کرد و سعی کرد کنترل ها را ترکیب و هوشمندسازی کند تا استفاده گر بتواند با کمترین حرکت فیزیکی دست و تنه، به طور همزمان چندین سیستم را تحت کنترل داشته باشد که کاری بسیار پیچیده است. اینکه بدن، بدون حرکت بیش از دست و چشم بتواند تمام عملکردهای خودرو را کنترل و تنظیم کند، در ابتدا بسیار متهورانه و دشوار به نظر می رسید، اما BMW این راه را شناخت و از آن درست بهره برداری کرد. بعدها، ایده های BMW در مدل های بنز و آئودی، به نحوی دیگر مورد استفاده قرار گرفت که نشانه موفقیت BMW از نظر درک آینده بود.

BMW با تفکر بازگشت به گذشته همراه با تفکرات مدرن، سعی کرد با مرور در طرح های خودرویی قدیمی و درک مفاهیم ناب طراحی آنها، این مفهوم ها را در خودروهای آینده به کار گیرد. نمونه مثال زدنی این قضیه، مدل مفهومی Mille- Miglia است که با اقتباس از مدل BMWا328 متعلق به 1930 تولید شده و در مسابقات Mille- Miglia مقام اول را به دست آورد.

زبان هنری در مسائل فنی مربوط به ساخت بدنه این خودرو، به شکل زیبایی پنهان شده است. در ژاپن، روشی هنری وجود دارد که در آن، با استفاده از خم و تای کاغذ، مجسمه ها و فرم های بسیار زیبایی ساخته می شود. از این روش در شکل گیری بدنه کانسپت جدید، استفاده شده و در پلتفرم این کانسپت و داشبوردها سعی شده از همپوشانی ورق ها بر روی یکدیگر، نوعی مدل حجمی اوریگام با استفاده از ورق های فولادی به دست آید.

 

در بخش طراحی BMW، فلسفه Gina برای نخستین بار به رخ بخش های طراحی محصول کشیده شد. در این فلسفه یک بالرین که لباس سراسری از استرج بر تن دارد، بدون تماس بدن با پارچه حرکات مورد نظر خود را تنها از طریق ایجاد پیچ و خم در خود پارچه، نشان می دهد.

پارادایم قدیم BMW، شامل مفهوم های: محسوس بودن، قیمت ارزان و کیفیت بالاست. در Gina، این مفهوم با قوت تمام باقی مانده اما مفاهیم احساسات جدید، هنر طراحی، کارکرد جدید و چند منظوره نیز به آن اضافه می شود.

تفاوت فلسفه قبلی BMW با فلسفه مدرن کنونی، همانند تفاوت کتابخانه ای کلاسیک با قفسه های افقی و یکنواخت و کتابخانه ای مدرن با انحناهای تابع مد و طراحی جدید است. یعنی همان کارکرد نگهداری و تقسیم بندی کتاب ها حقظ شده، اما همانند پیکره ای مدرن، فضای پیرامون خود را مفهوم بخشیده است.

در گذشته، طراحی BMW بر اساس فلسفه Gina، فقط در کانسپت ها و مدل های مفهومی آینده نگر عرضه شده به نمایشگاه های خودرو نمود داشت، اما امروزه از این فلسفه در مدل های سری های مختلفی که به تولید انبوه می رسند، استفاده می شود.

در مدل های جدید BWM

، وقی درب موتور را بالا می زنید، قسمت های گرم موتور از قسمت های سرد که باید برای سرویس هایی همچون تعویض روغن، آب، روغن هیدرولیک فرمان، باطری ها، استفاده شوند، به وسیله میله هایی که با پارچه پوشانده شده اند و در صورت نیاز، توسط زیپ هایی باز می شوند، جدا شده است.
از این ایده، در معماری ورزشگاه المپیک مونیخ که سقف هایش با موادی مشابه خمیرهای پارچه ای پوشیده شده است، استفاده شد. عملکرد و ظاهر این پوشش، بسیار جالب و در عین حال زیباست و از آن مهم تر، فرم و کاربرد آن طرح کاملاً با یکدیگر مطابقت دارد.

در مرحله understanding، حدود 20 طراح ایده های خود را به نمایش می گذارند. در واقع، رقابت طراحان در این مرحله، بیشتر مشابه جنگ گلادیاتورهاست. فقط طرح چند طراح به مرحله بعدی راه پیدا می کند. رؤسای بخش های طراحی، سرنوشت طرح ها و ایده های طراحان را مشخص می سازند. در این مرحله، یک طراح از تیم طراحی BMW به اوج می رسد و بقیه به دنبال پروژه های جدیدی می روند تا دوباره خود را در آن شکوفا سازند.

مرحله Believing:
در مرحله بعدی، تعدادی از طرح های منتخب به فاز tape drawingا، tape rendering، به ابعاد یک به یک تبدیل می شوند و مطالعه های زیبایی شناسی آنها براساس همین نقشه ها انجام می شود.

در این مرحله، طراحان سعی می کنند ایده های خود را به وسیله این tapeها بسازند. هم زمان با آنها، طراحان ارگونومی نیز ابعاد را با Package های ارگونومی، هماهنگ می کنند. سپس، طراحان رایانه ای استایل (CAS) با استفاده از نرم افزارهای تخصصی Rhino و Alias، ایده ها را به مدل های دیجیتالی تبدیل می کنند و با استفاده از قابلیت های بی شمار این نرم افزارها، سطوح دارای مواد خاص را تعریف می کنند. در این مرحله، طراحان رایانه ای، رابطه ای تنگاتنگ با طراحان استایل دارند که اتودها و ایده هایشان در نماهای مختلف توسط تکنیک های مختلف نظیر Aqua Marker (ماژیک های طراحی) بر روی کاغذ انجام شده است. این طرح ها در استودیوهای مجازی، به مدل های بسیار واقعی کامپیوتری تبدیل می شوند. خودروهای مجازی، در این مرحله آخرین تغییرات و بهبودها را می پذیرند تا فرم های خاص و ایده ها نمودهای ویژه خود را پیدا کنند.

 

پس از تثبیت طرح در CAS، دوباره tape drawing انجام شده و مدل هایی با خمیرگلی ساخته می شود. در این مرحله، مدل سازان گلی همانند پدیدآوری پیکره ای زیبا، نهایت دقت و ظرافت را در ایجاد فرم خاص خودرو به کار می گیرند. تا انحناها، فرورفتگی و برآمدگی های مورد نظر طراح، نمود واقعی پیدا کند. در اینجا، ارتباطی تنگاتنگ بین مدل سازان و طراحان برقرار شده و تا ساعت های متمادی، همکاری نزدیکی در زمینه، مدل ها صورت می پذیرد.
جالب اینجاست که مرکز طراحی BMW، بر این باور است که در این روند، هیچ دستگاه یا نرم افزاری نمی تواند جایگزین کار دست شده و حس هنرمندانه طراح را به واقعیت تبدیل کند. به همین علت، هنوز بر انجام این روش تکیه می شود.

همزمان، مدل ها دوباره با بسته های ارگونومی، آیرودینامیک، مکانیکی مورد ارزیابی های پی در پی قرار می گیرند. این مرحله، بسیار ظریف و حساس است، زیرا ایده های مناسب طراحان نباید به خاطر تکنیک از بین برود. به بیانی دیگر، در این مرحله، مهندسان و طراحان در تعاملی سخت با یکدیگر، رو در رو شده تا محصول نهایی، بی نقص و بی رقیب باشد.

به طور متوسط، مرحله کلی مدلینگ تا 2 ماه (شبانه روزی) طراحان را پای مدل ها نگاه می دارد تا ایده ها جان بگیرند و قابل لمس شوند. زمانی که فیلم های رنگی دارای قابلیت پوشش سطح مدل، بر روی کار کشیده می شوند، چهره واقعی طرح نمایان شده و به اصطلاح High light می شوند.

 

تمام سطوح کرومیک، دیتیل ها با کوچک ترین جزئیات، آدم ها و گرافیک، بعد از پوشش دهی جانمایی می شوند تا وزن و تنش مورد نظر طراح در مدل ایجاد شود. رؤسای طراحی، استراتژی کلی شرکت را می بینند و به همین خاطر نظرات و ایده های ویژه ای دارند که خلاقیت و زبردستی طراح این نظرات را پشتیبانی می کند، البته بدون اینکه کوچک ترین خللی به ایده خود طراح وارد شود.

از این مدل ها در فضاهای مختلف، ارزیابی های بسیار دقیقی توسط مدیران طراحی BMW انجام می شود، مثلاً در نور طبیعی روز، فضای آزاد و آفتابی، فضاهای ابری و بارانی یا مه و برف. تمام این مدل ها، در هر شرایطی مورد ارزیابی هایی موشکافانه قرار می گیرند.

در طراحی فضای داخلی نیز همین روند انجام می شود با این تفاوت که محدودیت های طراح به دلیل تکنولوژی های بسیار متعددی که بر این فضاها حکم فرماست، بیشتر است. لذا کار در فضای داخلی برای طراح، به مراتب سخت تر است. ایمنی، راحتی، موارد تکنولوژیکی، محدودیت ها و مرزهایی هستند که طراح باید بتواند با خلاقیت و مانورهای بی نظیر، بدون وارد کردن کوچک ترین خدشه ای به اصول تعریف شده، ایده خود را ارائه دهد.
این ظرافت ها باعث شده اند که طراحان واقعی خودرو در دنیا، انگشت شمار باشند و شرکت ها همانند سرمایه ای بزرگ و غیرقابل جایگزین، از آنها حمایت های ویژه ای کنند. تمامی مراحل طراحی با ضریب امنیتی بالا و در محیط هایی بسیار حفاظت شده انجام می شود تا طرح های نو، توسط رقبا کپی برداری نشود. چه بسا جاسوسان صنعتی و خبرنگاران جنجالی نشریات خودرو که همواره مترصد شکار سوژه ای ناب هستند، زیان های جبران ناپذیری به مؤسسات تولیدی وارد آورده اند.

در سفر تیم اصلی طراحی که حدوداً 6 نفر هستند، همراهان بسیار زیادی هم سفر هستند. مثلاً، کارشناسان مواد، به دلیل شناخت دقیق رنگ ها و تکنولوژی های مختلف برای فضای داخلی و خارجی خودرو، پیشنهادهای جالبی به طراحان می کنند. آنها نظریات خاص طراح را با کلکسیون های بزرگی که در اختیار دارند، از نظر رنگ، رویه، بافت، دوخت و اتصالات خاص، تأمین می کنند. این انتخاب ها باید از نظر اقتصادی، عمر مفید و کیفیت، به طور دقیق بررسی شوند. حتی بوهای متصاعد شده از مواد نیز مورد مطالعه های کارشناسانه خاص قرار می گیرد تا در نهایت، یک خودرو BMW تجربه و احساس خاص بی نظیری را برای مالکانش به ارمغان آورد.

البته تیمی متشکل از بچه ها، خانم ها و آقایان در اندازه ها و نژادهای مختلف، برای مطالعات ارگونومیک در خدمات تحلیل گران ارگونومی واحد طراحی BMW هستند. آنها ارزیابی فرم ها و فضاها را با استفاده از ابعاد و خاصیت های فیزیکی متفاوت خود، برای کارشناسان تسهیل می کنند.

ارگونومیست های BMW، بدن های مختلف انسانی را با جنس ها و نژادهای مختلف، اسکن سه بعدی کرده اند. این داده ها، کاربردی بی نظیر و امکاناتی ویژه را در اختیار طراحان CAS در واقعیت مجازی (Virtual Reality) قرارمی دهد تا آناتومی بدن انسان ها را براساس عملکردهای مختلف خودرو، مورد بررسی های خاص قرار داده و موارد عدم تطابق بسته های ارگونومی را به منظور انجام تغییرات، به طراح اعلام کنند. مثلاً، در مدل های واقعیت مجازی، آزمایش های واقعی سوار و پیاده شدن دامی ها (عروسک های ارگونومیک) که ابعاد بدنشان با داده های بانک اطلاعاتی تطابق دارد، واقعاً در محیط های Alias انجام می شود.

ارگونومی دستگیره ها، برای استفاده اطفال و کهن سالان، ارگونومی دید تمام اینسترومترها با فرکانس های مختلف نور نمایشگرهای داخل کابین، ارزیابی می شود تا راحت ترین آنها انتخاب شود، بدون اینکه تأثیری منفی در تمرکز و دقت راننده ایجاد کند.

تیم های متخصص آیرودینامیک نیز از دیگر همراهان تیم طراحی BMW هستند. آنها، مدل ها را در کانال های آیرودینامیک مورد ارزیابی های مختلف قرار می دهند (پیچش و تنش های جریان هوا با خودرو توسط مه های ویژه قابل تشخیص). همچنین در این کانال ها با ایجاد بارندگی های مصنوعی همراه با گل و لای، مسیرهای مواج ایجاد شده روی بدنه، کاملاً بررسی می شوند تا خودرو در شرایط متفاوت آب و هوایی، بی عیب و نقص عمل کند.
مدل های کلی تمامی سری های BMW، در آرشیو و انبارهایی ویژه نگهداری می شوند تا در صورت تغییر در یک مدل، همان تغییر در همان مدل ها ایجاد شود.

در انتهای مرحله Believing هیجان طراحان به بیشترین حد خود می رسد، زیرا اینجاست که طرح نهایی برای تولید انبوه انتخاب می شود. این مرحله، در واقع مرحله تولد یک مدل از BMW برای ورود به بازار است.

مرحله SEEING:
دراین مرحله طرح و مدل مورد نظر، پس از انتخاب نهایی، وارد فاز CAM و CAD می شود. در این مرحله مهندسان زبده مکانیک با استفاده از ایستگاه های ویژه و مجهز Catia تمامی اجزا و قطعات را به صورت Detail طراحی می کنند تا جزئیات به صورت واقعی طراحی شده و ابزار و قالب های نهایی برای تولید انبوه مبتنی بر طراحی مصوب، ساخته شود.

اکنون می توان آنچه را که برای هر مدل جدید BMW اتفاق می افتد تا در خیابان ها خودنمایی کرده و در اذهان عمومی باقی بماند، تجسم کنیم. ما همسفر طراحان BMW بودیم؛ آنهایی که توانستند بین تکنولوژی، اقتصاد و ایده های خود، پلی هنرمندانه بسازند و محصولات بی نظیری را به مشتریان گوناگون خویش ارائه دهند و رضایت آنها و منافع اقتصادی شرکت و سرمایه گذاران را تأمین کنند.

این سناریو، کم و بیش برای محصولاتی موفق نظیر: خودرو، لوازم خانگی، لوازم صوتی و تصویری و... در اطراف ما اتفاق افتاده و از این طریق، برندهای چندملیتی به طور روزافزون بر ابهت و اشتهار خود افزوده اند. جادوگران طراحی صنعتی، در پس فرم ها و رنگ های زیبای خود پنهان شده اند، اما امروز دیگر برای ما غریبه نیستند.

خلاصه ای از فعالیت های BMW: 
1917: پذیرفتن نام BMW و شکل گرفتن آرم آبی و سفید که برگرفته از ملخک موتور هواپیما و پوشش حاله ای زرد رنگ که نشانه Bavarian بود شکل گرفت که بعدها آن حاله برداشته شد و BMW به خودروی ملی آلمان تبدیل شد. 
1919: در این سال BMW با تولید 6 موتور 6 سیلندر به یک رکورد جهانی دست پیدا کرد. 
1923: اولین موتور سیکلت دو قلوی خود را با نام R32 تولید کرد. 
1928: تولید اتومبیل را با 7 دستگاه آغاز کرد. 
1929: رکورد مسابقات جهانی سرعت را با موتور سیکلت R37 با سرعت 134 مایل شکست. 
1933: اولین خودروی 3.3 خود را با یک موتور 6 سیلندر به حجم 2/1 لیتر و طراحی زیبا با یک جلو پنجره میله ای استیل دو تکه ساخت. 
1936: مدل 328 را تولید کرد و تا سال 1940 موتورهای 2 لیتری اسپرت آن را ساخت. 
1939: BMW شروع به طراحی و ساخت موتورهای کمپرسور کرد. 
1939 تا 1945: ساخت موتورهای 132 و 801 برای هواپیمای Focke-wulf و موتور 003 توربین دار گازی و تولید اولین هواپیمای موتور جت دنیا از موفقیت های آن بود. 
1956:.تولید مدل های 303 و 507 را با اتاق های کوپه و کروک آغاز کرد. 
1959: BMW در یک بحران مالی قرار گرفت و در کنار همین موضوع یک پیشنهاد توسط دایملر بنز صورت گرفت که سهام کوچکی در BMW داشته باشد که در نهایت با مقداری مقاومت رای موافق داده شد و این کار تا زمانی ادامه داشت که دچار بحران بود. 
1962: به تولید خودروهای اسپرت در کلاس 1500 سی سی پرداخت. 
1966: تولید خودروهای 2 درب و 6 سیلندر را با اتاقی بزرگ و حجم موتور 2500 سی سی آغاز کرد. 
1969: موتور سیکلت های Flat-twin را در برلین ساخت. 
1970: در این سال آقای Eberhard V.Kuenheim به مقام ریاست BMW در آمد و آن را به یک برنامه ریزی دقیق به یک مجموعه ثابت و پا برجا تبدیل کرد. 
1972: ساختمان مرکزی جدید BMW به نام (HQ) که شبیه 4 سیلندر کنار هم طراحی شده بود افتتاح شد. 
و در همین سال به مناسبت المپیک ماراتون در مونیخ خودروی 2002 را با موتور الکتریکی به نمایش گذاشت و همچنین مدل جدید سری 5 (E21) را ساخت. 
1973: خودروی F2 را برای شرکت در مسابقات Touring اروپا ساخت. 
1974: یکی از شاهکارهای BMW در همین سال ساخته شد. 2002 Turbo که مجهز به توربو شارژ بود و عنوان بهترین خودروی سال را به خود اختصاص داد. 
1975: شروع به ساخت سری 3 (E21) برای حضور در مسابقات را نمود. 
1976: اولین مدل سری 6 (E24) و موتور سیکلت R100RS را ساخت. 
1977: اولین مدل سری 7 (E23) را ساخت. 
1978: آغاز طرح تولید سری های M را با M1 آغاز کرد. 
1980: تأسیس یک شرکت طراحی در انگلستان. 
1981: ساخت موتور سیکلت R80G/S برای حضور در مسابقات پاریس داکار. 
1983: ساخت اولین مدل فرمول F1 و موتور M12 که توسط Nelson Piquets Brabham طراحی شد و به همین منظور به BT52 مشهور شد که بهترین توربو شارژر بر روی آن نصب شده بود و اولین موتور سیکلت های 4 سیلندر سری K را ساخت. 
1985: شروع به طراحی و تحقیقات بر روی خودروهای مفهومی را آغاز کرد. 
1986: سری های 3 را برای حضور در مسابقات آماده کرد. 
1987: اولین گروه های خودروهای Z را با نام Z1 آغاز کرد و مدل جدید سری 7 (750i) را با موتور V12 را ساخت. 
1990: سری 8 (850i) را ساخت که توانست رکورد سرعت 281 کیلومتر را در کلاس خود بشکند و به یک افسانه تبدیل شد و در همین سال ساخت و طراحی موتورهای Rolls-Royce را بدست گرفت. 
1991: اولین خودروی مفهومی الکتریکی را با نام (E1) طراحی کرد. 
1992: یک ساختمان جدید در Spartan Burg در جنوب Carolina تأسیس کرد. 
1993: Eberhard V.Kuenheim بعد از گذشت 25 سال باز نشسته شد و آقای Bernd Pichestrieder به عنوان مدیر جدید جانشین آن شد. همچنین از مدل های جدید موتور سیکلت R1100 (Boxer) و (F650) پرده برداری شد. 
1994: خرید کامل سهام شرکت Rover صورت گرفت و مقدمه طراحی جدید سری 3 آغاز شد. 
1995: مدل جدید سری 5 (E39) روانه بازار شد. 
1996: ساخت موتورهای خود را در کشور برزیل آغاز کرد و نسل جدید سری Z را با نام Z3 تولید کرد که به یک شهرت جهانی دست پیدا کرد و از محبوبیت خاصی برخوردار شد. 
1998: کل سهام Rolls-Royce را خریداری کرد و در همین سال نسل جدید روور 75 را تولیدکرد. 
1999: پدیده های خود را آفرید X5، Z8 و کانسپت Z9 و مدل V12LMR را برای مسابقات لمان طراحی کرد. 
2000: که مجموعه Mini را زیر پوشش خود در آورد. تشکیل تیم جدید F1 یا (BMW-Williams) و تولید نسل جدید سری 3 از دیگر دستاوردهای آن بود و همچنین پروژه EXPO2000 کانسپت را آغاز کرد که به خودروی (Clean Erergy) مشهور شد. 
2001: اولین مدل های Mini را با نام های Mini One و Mini Cooper را بیرون داد و همچنین نسل جدید سری 7 را تولید کرد. 
2002: نسل جدید Cooper اسپرت را با نام Coopers تولید کرد و توانست برای اولین بار در دنیا تکنولوژیی هیبریدی را اختراع کند. و این یک موفقیت عظیم در صنعت برای BMW به شمار می آمد. 
2003: نسل جدید Rolls-Royec را با نام فانتوم (Phantom) تولید کرد که به یک شاهکار در سال 2003 تبدیل شد. 
2004: نسل جدید Mini کروک، سری 1، سری 6، Z4 و X3 را که هر 3 جدید و اولین نسل در سری های خودد بودند را تولید کرد و همگی ویژگی خودروهای اسپرت را داشتند. 
2005: یک تحول کامل را در طراحی نسل های خود در سری های 3 و 5 و 7 ایجاد کرد و BMW را با تمامی خودروهای دنیا متفاوت ساخت. 
2006: گروه BMW حدود 17 میلیون پوند را برای ساخت آکادمی خود در کشور انگلستان هزینه نمود و همچنین تولیدات کارخانه خود را از مرز 1 میلیون دستگاه گذراند. 
2007: مدل جدید کانسپت CS که جزو عجایب شناخته شد. 
2008: نسل جدید سری 6 و X5 که در راه است. BMW خودروی ملی کشور آلمان است.

گردآورنده : میرکاظمی گروه مفتاح رهنورد 

" هر آنچه در مورد بنز باید بدانیم "

 " هر آنچه در مورد بنز باید بدانیم "
هر آنچه در مورد بنز باید بدانیم

اگر کسی هیچ چیز از اتومبیل نداند ، می داند که مرسدس بنز یک خودروی بسیار معروف است.

مرسدس بنز، که در فارسی بیشتر به بنز معروف است، نام خودروهای ساخت شرکت دایملر است. این شرکت ادامه قدیمی‌ترین سازنده خودرو در جهان است. گوتلیب دایملر و کارل بنز، دو مخترع آلمانی موتور چهار زمانه، پس از مدتی کار مستقل، شرکت دایملر- بنز را در سال ۱۹۲۶ تأسیس کردند و محصولات خود را به پیشنهاد نخستین نماینده فروش خود، مرسدس گذاشتند که از نام دختر این نماینده گرفته شده بود.

تاریخچه شرکت مرسدس بنز در زمان کارل بنز "

مرسدس نام یک دختر اسپانیایی است و اصولاً‌ یک اسم اسپانیایی است که به معنای وقار و زیبایی است. آرم جاودان مرسدس بنز در سال ۱۹۰۳ طراحی گردید اما در سالهای ۱۹۰۹ ( دو بار ) ،‌ ۱۹۱۶ و ۱۹۲۱ تکامل یافت تا اینکه در سال ۱۹۲۶ به یک ستاره طلایی با دایره ای که دور آن را محصور کرده بود مبدل گردید و تا به امروز به همین شکل و شمایل ماند. 
کارل بنز در بیست و پنج نوامبر سال ۱۸۴۴ در کالسروهه (یکی از شهرهای آلمان) پا به عرصه وجود گذاشت. وقتی دو ساله بود پدرش درگذشت . با وجود وضع بد مالی ‌، مادرش امکانات آموزشی را برای او فراهم نمود . کارل بنز دبیرستان را زیر نظر فردیناند رتین بافر به پایان رساند و بعد از آن در دانشکده فنی در شهر کالسروهه ادامه تحصیل داد . همزمان با تحصیل یک دوره دو ساله را در یک کارخانه فنی و مهندسی در کالسروهه گذراند در مدتی که آنجا بود ،‌ کارل تجربه های مقدماتی را در همه زمینه های فنی کسب کرد. اولین تجربه کاری او ،‌ به عنوان یک طراح در ساخت یک کارخانه در شهر مانهایم بود.

 

وی در سال ۱۸۶۸ کارش را از دست داد و جذب شرکتی به نام Gebruder Benckiser Eisen werke und Maschines Fabrik شد این شرکت بیشتر کارهای ساختمانی و پلسازی انجام می داد . سپس در کارخانه Ben ckiser در وین مشغول بکار شد .


در سال ۱۸۷۱ اولین شرکت خود را در مانهایم به کمک یک مکانیک به نام آگوست ریتر تاسیس کرد و به زودی معلوم شد ریتر همکار مناسبی نیست در نهایت بنز تنها با کمک نامزدش، برتا رینگر ،‌ موفق شد بر موانعی که سد راه او شده بودند پیروز شود یکی از دلایل پیروزی او این بود که برتا جهیزیه اش را فروخت و بنز توانست سهام ریتر را خریداری نماید.


بنز ابتدا در تجارت موفقیتی بدست نیاورد و خوش شانس نبود.برای مثال Iron foumdry and mechanical work shop که از کارگاههای او بود توسط ماموران سلطنتی مصادره شد در طول این مدت کارل تمام توانایی اش را روی توسعه موتورهای دو زمانه متمرکز کرد.


بنز چند امتیاز مهم برای تولید و تکمیل کردن موتور دو زمانه اش دریافت کرد ‌، و تا وقتی که به استانداردهای مورد نظرش نرسید ‌، دست از کار نکشید به عنوان مثال یکی از این امتیازهایی که به بنز اعطا شد این بود که سیستم موتورهای سرعتش را تنظیم کند وی با کمک مخترعان و همکاران جدیدش ‌، عکاس معروف امیل بوهلر و برادرش،‌ یک بازرگان و با پشتیبانی مالی یک بانک در مانهایم یک شرکت سهامی در سال ۱۸۸۲ تاسیس کردند و آن راGas motoren-fabrik Mannheim نامیدند. کارل بنز ۵۰‌ درصد از سهام شرکت را در اختیار داشت او به عنوان یک عضو هیئت مدیره و سهامدار از حق اظهار نظر کمتری نسبت به دیگران برخوردار بود همکارانش (دیگر سهامداران) سعی کردند که نفوذشان را در شرکت بیشتر کنند و بالاخره این برخوردها باعث شد که بنز شرکت را در سال ۱۸۸۳ ترک کند.


در سال ۱۸۸۳ بنز یک پشتیبان مالی دیگر را در ماکس رز پیدا نمود او کسی نبود جز (بردریک ویلهم ابلینگر). فردریک فروشگاه دوچرخه فروشی را اداره می نمود و بنز علاقه وافری را به وسایل موتوری در او یافت . در اکتبر همان سال بنز و ۲ نفر دیگر که یکی از آنها فردریک بود شرکتBenz & co را تاسیس نمودند نیروی کار این شرکت به ۲۵ نفر می رسید . این کمپانی تا جایی پیشرفت کرد که قادر بود امتیاز تولید موتورهای بنزینی را واگذار کند.


اکنون بنز می توانست بیشتر وقتش را وقف توسعه موتورهای اتومبیل کند. وی راه خویش را از دایملر جدا کرد و موتور چهار زمانه بنزینی خودش را بر روی کالسکه ای نصب کرد. در سال ۱۸۸۶ بنز از اولین خودروی خود پرده برداری کرد و آنرا به نمایش عمومی گذاشت .


بین سالهای ۱۸۸۵ تا ۱۸۸۷ ،‌ سه مدل از این نوع خودروها را طراحی کرد. مدل اول که بنز آنرا در سال ۱۹۰۶ به موزه آلمان اهداء کرد. مدل دوم که چندین بار طراحی و بازسازی شد. مدل سوم که از چرخهای چوبی استفاده می‌کرد و برتا برای اولین بار با این خودرو به مسافرتی طولانی رفت.


در سال ۱۸۸۶ تولیدات بنز جوابگوی تقاضای مردم برای خودرو نبود و او Benz & co . Rheinische Gas motoren Fabrik را به کارخانه بزرگتر در والدهافتتراس منتقل نمود. دراین کارخانه تا سال ۱۹۰۸ خودرو تولید می شد. در سال ۱۸۹۳ مرسدس بنز خودروهایی تولید می کرد که مجهز به محورهای پیچشی بود.


بین سالهای ۱۸۹۴ تا ۱۹۰۱ بنز خودرو مدل velo را در کارخانه Benz & co تولید می‌کرد. این خودرو از قیمت متعادلی برخوردار بود و از این خودرو دو نفره جمعا‌ ۱۲۰ دستگاه تولید شد. بتدریج Benz & co به قدری پیشرفتت کرد که پیشتاز در امر خودرو سازی شد و در نهایت در سال ۱۸۹۹ به یک شرکت سهامی تبدیل شد. 
جولیوس گان عضو هیئت مدیره و مسئول امور بازرگانی شرکت شد کارگران قسمت تولیدی از ۵۰ نفر در سال ۱۸۹۰ به ۳۴۰ نفر در سال ۱۸۹۹ رسید. در همین سال بنز به تنهایی ۵۷۲ دستگاه خودرو تولید کرد . 
۲۴ ژانویه ۱۹۰۳ ‌، روزی بود که کارل بنز از کارهای فنی کناره گیری کرد‌، و به عنوان ناظر هیئت مدیره به کار خودش ادامه داد. این اقدام او نتیجه مشاجره ای بود که با مدیر عامل داشت زیرا مدیر عامل تصمیم داشت که از طراحان فرانسوی در طرح مانهایم استفاده کند و هدفش مقابله و رقابت با مرسدس بود . همچنین دو پسر کارل ‌، ایگن و ریچارد ‌، همراه با این اقدام او شرکت را ترک کردند اگرچه ریچارد در سال ۱۹۰۴ به عنوان مدیر تولید خودروهای مسافرتی به شرکت برگشت. در پایان همان سال کل فروش شرکت ۳۴۸۰ دستگاه بود .

در سال ۱۹۰۶ کارل بنز شرکتی بنامCarl Benz shone در لیدنبورگ تاسیس کرد .سهامداران این شرکت خودش و پسرانش بودند در ابتدا آنها سعیشان بر این بود که خودروهایی با موتور بخار تولید کنند با این حال ‌، زمان به سرعت تغییر می کرد و تقاضا برای این موتورها به سرعت رو به کاهش بود . آنها مجبور شدند که خط‌مشی را تغییر دهند. در سال ۱۹۲۳ تعدادی از Benz ۳۵۰ تولید شد. در این زمان ،‌ خانواده بنز به شهر لیدنبورگ مهاجرت کردند. در سال ۱۹۱۲ وی شرکت را به عنوان یک شریک ترک کرد و پسرانش ‌، ایگن و ریچارد را تنها گذاشت. شرکت به سرعت پیشرفت کرد و شعبه هایی در بازارهای مختلف ایجاد کرد. برای مثال در انگلیس خودروهای تولیدی این شرکت ‌، بخاطر کیفیت بالایی که داشتند به عنوان تاکسی بکار گرفته شدند و هر روز به محبوبیت آنها افزوده می شد . در سال ۱۹۲۳ کارل آخرین خودروهای تولیدی خود را ساخت. این خودرو یکی دارای ۸ و دیگری ۲۵ اسب بخار قدرت تولید می کرد. هر دو این خودروها را بنز برای استفاده شخصی خودش نگه داشت و از آنها لذت برد و هرگز آنها را نفروخت این خودروها امروزه در موزه نگهداری می شوند. 
کارل بنز در چهارم آوریل ۱۹۲۹ در منزلش واقع در لیدنبورگ در گذشت و امروزه خانه اش به عنوان دفتر مرکزی مرسدس بنز استفاده می شود . 
در طول سالیان دراز مرسدس بنز به رشد و تعالی پرداخته است. کیسه هوای اتومبیل، ترمز ABS و خیلی از تکنولوژی های دیگر در صنعت اتومبیل که برخی از ما شاید نامشان را هم نشنیده ایم، دست پخت همین خودرو ساز است. تکنولوژی در مرسدس بنز به اوج می رسد. و این معنی همان مدیریت صحیح و پشتکار قوی است.

ماجرای دایملر کرایسلر

در سال ۱۹۹۸ شرکت دایملر- بنز با پرداخت مبلغ ۳۶ میلیارد دلار اقدام به خرید شرکت آمریکایی کرایسلر نمود. با این خرید شرکت دایملرکرایسلر تأسیس شد. پس از تاسیس شرکت جدید دایملرکرایسلر، تولید اتومبیل‌ها با نامهای تجاری قدیمی ادامه یافت. با اینکه در ابتدا استفادهٔ مشترک از فن‌آوری‌های دو شرکت بصورت محدود پیش‌بینی شده بود، اما ساخت خودروهای آمریکایی دوج مگنوم، دوج چارجر، کرایسلر ۳۰۰ و کرایسلر چلنجر مدل ۲۰۰۹ اصولا به خاطر استفاده از فن‌آوری دایملر امکان پذیر شد. طرف آمریکایی امکان استفاده از موتورهای دیزل دایملر را در خودروهای کرایسلر پیدا کرد.
در سال ۲۰۰۷ به دلیل کارکرد ضعیف کرایسلر، شرکت دایملر سهام کرایسلر را به یک موسسه مالی فروخت و به شراکت تجاری با کرایسلر پایان داد. شرکت دایملر کراسلر متعاقبا به شرکت دایملر آ گ تغییر نام داد.

آرم مرسدس بنز

ستاره سه پر مرسدس بنز نشان تسلط آن بر زمین ,دریاو آسمان است.این نشان برای اولین بار روی دایملر 1909 دیده شد و ترکیبی بود برای نشان دادن تاج افتخار بنز در تاریخ 1926. نشان کنونی حلقه محاط بر ستاره در تاریخ 1937 طراحی شده است.

کلاس بندی خودروهای مرسدس بنز:
کلاس A خودروی هاچ بک کوچک است.
کلاس B خودروی MPV کوچک است.
کلاس C خودروی سدان کوچک خانوادگی است.
کلاس E خودروی سدان متوسط است.
کلاس S خودروی سدان بزرگ لوکس است.
کلاس G خودروی SUV بزرگ است. کلاس G نزدیک به 30 سال است که روی خط تولید است.
کلاس GL خودروی SUV بزرگ است.
کلاس GLK خودروی SUV کوچک است . ‎
طریقه نامگذاری مرسدس پس از دهه نود: 
مرسدس در اوایل دهه نود تصمیم به استاندارد کردن طرق نامگذاری و مدل بندی خودروهایش گرفت که این امر در میانه دهه نود و برای تمام کلاسهای اتاقی که در این دهه نسل جدیدشان معرفی می شد ( مثل 190 که مربوط بود به دهه هشتاد و نسل جدیدش قرار بود در سال 1994 معرفی شود یا کوپه های سری شاسی W126 که نسل جدیدشان در سال 94 معرفی شد و ....... ) اجرا شود. 
این شیوه نامگذاری و کد بندی تا امروز همچنان ادامه دارد.

شیوه جدید کلاس بندی مرسدس:

1- ترکیب یک تا سه حرف جهت مشخص کردن کلاس اتاق که این حروف قبل از عدد نماینده حجم موتور قرار میگیرند. 
2- ترکیب سه شماره جهت مشخص کردن حجم موتور که مطابق سنت مرسدس این شماره نماینده حجم موتور تقسیم بر عدد 10 می باشد. 
3- ذکر کردن مشخصات خاص جهت شناسائی مدل خاص در بین هم کلاسان خودش بوسیله ترکیب حروف یا کلمات بعد از عدد نماینده حجم موتور 
4- تخصصی تر کردن کلاس بندی اتاق ( به دلیل تولید گونه های جدید اتاق در شرکت ) و همچنین تخصصی تر کردن کدهای شاسی

طریقه کلاس بندی اتاقها و قوانین مربوطه:

در این شیوه جدید کلاس اتاق خودرو بوسیله ترکیب 1 تا سه حرف در سمت چپ مشخص میشود ( به این موضوع که حروف بر خلاف کلاسهای قبلی قبل از عدد نماینده حجم موتور قرار میگیرند دقت کنید ).
به این ترتیب که برای کلاسهای اتاق اصلی و کلاسهای اتاقی که قبلا" موجود بودند از یک یا دو حرف و برای گونه های مشتق شده ( گونه هائی که بر مبنای یکی از کلاسهای اتاق اصلی بوجود آمده اند یا از ترکیب دو گونه اتاق اصلی ساخته شده اند ) یک حرف به تعداد یک یا دو حرف قبلی اضافه میشود. 
کلاسهای اتاق اصلی عبارتند از کلاس اتاقهائی که یا قبلا" به همین صورت موجود بوده اند ( نظیر S و یا خود بنیان گذار این سبک اتاق در محصولات مرسدس هستند ( نظیر کلاسهای A وB وR و....) 
کلاسهای اتاق اصلی از دهه نود (سال 1994 ) تا پایان دهه جاری ( تا سال 2010 )عبارتند از این کلاسها : 
کلاس A شامل سری شاسی های W168 و W169 
کلاس B شامل سری شاسی W245 
کلاس C ( مخفف Compact ) شامل سری شاسی های W202-W203-W204 
کلاس E ( مخفف Economic ) شامل سری شاسی های W210-W211-W212 
کلاس S ( مخفف Special ) شامل سری شاسی های W140-W220-W221 ( در مورد کلاس S کد بندی به این صورت پس از سال 1994 اجرا شد به همین دلیل W140 بعد از سال 1994 با کد بندی جدید اتاق شناسائی میشود ) 
کلاس SL ( مخفف Sport Large ) شامل سری شاسی های R129-R230 ( در مورد SL هم نظیر S بدلیل کد گذاری جدید پس از سال 1994 R129 با کد بندی جدید اتاق شناسائی میشود)
کلاس CL ( مخفف Cupe Large ) شامل شاسی های W140-C215-W216 ( مجددا" W140 های پس از 94 با کدبندی جدید شناسائی میشوند...ضمنا" این شاسی با شاسی W140 کلاس S مشترک است) 
کلاس G ( مخفف Gland ) فقط شامل شاسی W463 
کلاس M( مخفف Midsized body on frame ) شامل شاسی های W163-W164 
کلاس R شامل شاسی W251


کلاس لیموزین میباخ شامل شاسی W240 ( این کلاس که بزرگترین و لوکس ترین مرسدس ساخته شده تا کنون میباشدجهت ادای احترام به ویلهلم میباخ یکی از مهندسین بسیار قدیمی شرکت کلاس میباخ نامیده میشود. به سبب وجود فقط یک موتور در این کلاس حجم موتور قید نشده و طول خودرو برحسب سانتیمتر بر عدد 10 تقسیم شده و بعد از کلمه میباخ قرار میگیرد نظیر میباخ 57 یا میباخ 62 ) 
کلاسهای مشتق شده اتاق شامل سری های زیر ( از سال 94 تا سال 2010 ) میشود: 
کلاس CLS ( این کلاس سدانی است که از کوپه های CL مشتق شده و حرف S به همین علت به آن اضافه شده ) شامل سری شاسی W219 
کلاس CLK ( این کلاس هم مشتق شده از CL اصلی است و شامل اتاقهای کوپه و کانورتیبل است که حرف K معرف Kurz جهت نمایش دادن کوچکتر بودن نسبت به CL اصلی است ) شامل سری شاسی های W208-W209 
کلاس SLK ( این کلاس مشتق شده از SL اصلی است منتهی ابعاد کوچکتر از SL اصلی و حرف K معرف کلمه آلمانی KURZ که به معنای کوچک است هم همین علت به آن اضافه شده ) شامل سری شاسی های R170-R171 
کلاس SLR ( این کلاس مشتق شده از SL اصلی با این تفاوت که از نظر فنی گونه خیابانی یکی از خودروهای مسابقه ای مرسدس محسوب میشود و حرف R معرف خیابانی بودن آن است ) شامل شاسی C199 
کلاس GL ( این کلاس مشتق شده از کلاس G که یک کلاس بیابانی است و حرف L به سبب لوکسی بیشتر به آن اضافه شده است ) شامل سری شاسی X164 
کلاس GLK ( این کلاس مشتق شده از GL و به سبب کوچکتر بودن از آن دارای حرف K میباشد ) شامل سری شاسی GLK میباشد ( ایده تولید این خودرو مربوط به خود مرسدس نمیباشد و ساخت شاسی آن بوسیله یک فرد و برمبنای شاسی W204 کلاس C برای اولین بارصورت گرفته و به همین دلیل نام شاسی GLK میباشد ) 
کلاس ML که مشتق شده از M اصلی است و به دلیل لوکسی بیشتر با نام ML نامگذاری شده ضمنا" امروز M اصلی دیگر تولید نمیشود و کلیه M کلاسها ML هستند و نتیجتا" ML را با همان نام M میشناسند. 
حجم موتور در تمامی این کلاسها به همان صورت تقسیم بر عدد 10 و به صورت سه رقمی پس از حروف کلاس اتاق ذکر میشود.همچنین محدودیت در مورد حجم موتور و تعداد سیلندرهای یک کلاس وجود ندارد. 
ضمنا" بسیاری از موتورها با شماره های یکسان در کلاسهای مختلف در حقیقت یک موتور هستند ( فقط ممکن است تنظیم موتور برای آن کلاس خاص با کلاسهای دیگر اندکی تفاوت داشته باشد ) مثلا" موتور در این پنج مدل خودرو یکی است C350 و E350و S350 و CLS350وML350 
جهت ذکر کردن مشخصات ویژه یک مدل در یک کلاس خاص از ترکیب حروف یا کلمه بعد از عدد نماینده حجم موتور استفاده میشود مثل L که به معنای طول بیشتر برای یک مدل خاص میباشد و S500L نماینده یک مرسدس کلاس S با حجم موتور 5 لیتری منتهی با بدنه ای با طول بیشتر از S500 استاندارد میباشد. 
یا وجود کلمه 4Matic به معنای سیستم انتقال نیرو به چهار چرخ...وجود کلمه Kompressor که در بعضی مدلها فقط به صورت مخفف K بعد از عدد نماینده حجم موتور قید میشود نماینده سیستم سوپرشارژ ( با توربو شارژ اشتباه نگیرید ) برای موتور است نظیر C200K که نماینده موتور 2 لیتری سوپرشارژ برای کلاس C است. 
بعد از دهه نود به سبب انژکتوری شدن تمام خودروهای بنزینی حرف E دیگر قید نمیشود. 
جهت نمایش خودروهای دیزلی بعد از دهه نود پس از عدد نماینده حجم موتور از سه کلمه CDI به اتفاق هم استفاده میشود ( به سبب توربودیزل شدن موتورهای دیزل مرسدس بعد از دهه نود کلمه D به CDI تغییر کرد )


جهت نمونه های ویژه و تیونینگ شده در هر سری حروف AMG قید میشود ( به سبب تملک کامل کمپانی تیونینگ AMG بعد از دهه نود بوسیله مرسدس مرسدس خودروهای ویژه خود در هر سری را بوسیله AMG تیونینگ کرده و به صورت استاندارد شرکتی از طریق شبکه فروش خود شرکت به فروش میرساند. ضمنا" به دلیل اینکه AMG از یکی از موتورهای هشت یا 12 سیلندر خود را برای هر سری استفاده میکند و از موتورهای استاندارد مرسدس استفاده نمیکند شیوه کد بندی حجم موتور به صورت دو رقمی یعنی حجم موتور تقسیم بر عدد 100 میباشد نظیر S63AMG که نماینده یک مرسدس تیونینگ شده کلاس S با موتور 6.2 لیتری یا C55AMG که نماینده یک مرسدس کلاس C تیونینگ شده با موتور 5.5 لیتری هشت سیلندر میباشد ) 
* همان طور که می بینید طریقه کد بندی شاسی ها هم تقریبا" به مقدار زیادی مرتب تر شده و مثلا" برای کلاس C شاسی های W202-3-4 به ترتیب قدمت و زمان ساخت شاسی کد گذاری شده اند یا در مورد کلاس S شاسی های W220-1 همین ترتیب را دنبال میکنند. ضمنا" سعی میشود که شاسی برای مدل های مختلف با حروف تخصصی تر کد گذاری بشه...نظیر R یا X یا C و ......... 
* کلاسهای اصلی و مشتق ذکر شده تا تاریخ ژوئن سال 2006 است 
* برخلاف مرسدس بنز بخش خودروهای تجاری شرکت یعنی دایملر بنز از یک رویه تقریبا" ثابت جهت شناسائی محصولات برای مدت های مدیدی است که استفاده میکند به این ترتیب که جهت هر کلاس از خودروهای تجاری یک نام در نظر گرفته میشه ( نظیر اکتروس-اکسور-اتیگو و ..... که بعضی اوقات این نامها حتی اسم شرکتهای سهیم در ساخت آن مدل خودروی تجاری هم می توانستند باشن نظیر ماهلر ( در ایران با تلفظ اشتباه مایلر ! ) یا اشمیتز و ...... ) بعد از این نام هم یک عدد ذکر می شود که با جدا کردن دو رقم سمت راست عدد و ضرب کردنش در ده می توانید قدرت موتور را بدست بیاورید و اعداد باقی مانده سمت چپ هم نشان دهنده حداکثر وزن مجاز خودرو به همراه بار میباشد نظیر 1921 که نماینده 210 اسب بخار قدرت موتور ( با توجه به دورقم سمت راست ) و 19 تن حداکثر وزن مجاز به همراه بار میباشد ( با توجه به باقی ماندن 19 در سمت چپ بعد از جدا کردن 21 ) یا 608 نماینده یک موتور 80 اسبی ( با توجه به عدد سمت چپ یعنی 08 ) و شش تن حداکثر وزن مجاز ( با توجه به باقی ماندن 6 در سمت راست ) است که این مورد در مدلهای جدید و آینده شرکت هم به همین صورت باقی مانده است. 
* این طریقه نامگذاری شامل میدی باس و اتوبوسهای دایملر بنز نمی شود و اتوبوسها و میدی باسها از طریقه متفاوتی برای نامگذاری استفاده می کنند.

شیوه جدید کلاس بندی مرسدس :

مرسدس بنز از دیرباز مالک یکی از بزرگترین مجموعه کلکسیونی خودروهای نفیس و قدیمی که اکثرشان از محصولات این شرکت در طول فعالیت تقریبا 120 ساله اش هستند، بوده است. با گشایش موزه مرسدس بنز طی ماه گذشته میلادی اکنون این شرکت صاحب یکی از بزرگترین نمایشگاه های خودرو جهانی به لحاظ تعدد نمونه های به نمایش درآمده و وسعت نمایشگاه شده است.
نمایشگاه مرسدس بنز در مجاورت هسته مرکزی این شرکت در اشتوتگارت احداث شده است و در آن 40نمونه نادر از خودروهای سواری به علاوه 40 کامیون تجاری و 40 دستگاه خودرو مسابقه ای به نمایش درآمده است. فضای داخلی این نمایشگاه 54هزار مترمربع در نه طبقه است.
برنامه ریزی اولیه برای پایه ریزی بنای نمایشگاه در سال 1999 آغاز شد، اما پروسه اجرایی بنا تا سال 2000 میلادی به تعویق افتاد و هزینه احداث آن به چیزی در حدود 65میلیون دلار بالغ شد . دیدار از این این موزه به سان سفری در زمان است. بازدیدکنندگان این دیدار را با سوار شدن بر آسانسوری آغاز می کنند که با صعود به سوی طبقه سوم امکان تماشای تصاویری پیرامون روند تکامل مرسدس بنز بر روی سقف گنبد مانند مجموعه را می یابند.

سپس مقارن با پخش صدایی چون حرکت اسب بر روی زمینی محکم، آسانسور به بالاترین طبقه نمایشگاه می رسد و تور دیدار از توانمندی های بیش از یک سده فعالیت مرسدس بنز آغاز می شود. محور اصلی این نمایشگاه اولین نمونه تولید شده در شرکت مرسدس بنز به سال 1886 است که توسط شخص کارل بنز، طراحی شده بود. بازدیدکنندگان سپس می توانند راه یکی از راهروهای استوانه ای شکل که طبقات مختلف را به یکدیگر متصل می کنند، در پیش بگیرند و در فضایی وسیع و چشم نواز شاهد خودروهایی باشند که هر یک نمایانگر روند توسعه شرکت مرسدس بنز و تاریخ رشد این شرکت هستند.
اولین مسیر به هفت محوطه دهلیز مانند ختم می شود که در آنها خودروهای به نمایش درآمده به علاوه 1500 تابلوی نصب شده بر روی دیوار تولد صنعت خودرو را در سال های پایانی قرن نوزدهم میلادی به تصویر می کشند. سال های 1900 میلادی تا 1914 سال های شکل گیری برند مرسدس بنز بود. دهه 1950 سال های خلق ایده های نو و ظهور توربوشارژر ها بود و سال های 1960 تا 1982 میلادی برند مرسدس بنز به برندی جهانی تبدیل شد.
مسیر دوم بازدیدکنندگان را به محوطه ای مشتمل بر پنج سالن می برد که درآنها سیر پیشرفت صنعت خودرو به طور کامل مشهود است. این پنج سالن گالری سفر، گالری بارها، گالری یاوران، گالری نام ها و گالری قهرمانان نام دارد. دلیل نامگذاری این سالن ها آنچنان مشهود است که لازم نیست کسی به بازدیدکنندگان در مورد نامشان توضیحی بدهد. تاکسی ها و اتوبوس های تولید شده توسط بنز محوطه بخش سفر را پرکرده اند، در حالی که خودروی شخصی پاپ ژان پل دوم در مرکز محوطه سالن قهرمانان قرار دارد.
ساختمان موزه توسط بن ون برکل و کارولین باس، معماران هلندی طراحی شده است و فضاسازی داخلی آن از مدل DNA انسان الگو برداری شده است. هر دو مسیر اصلی بازدید از این نمایشگاه در نهایت به یک جا ختم می شوند. ساختمان موزه در مجاورت مقر مرکزی مرسدس بنز قرار گرفته و به همین دلیل در هر مقطع زمانی از تمام مدل های در دست ساخت این شرکت یک نمونه به لابی اصلی سالن ورودی منتقل شده و ردیفی از محصولات شرکت را در معرض دید بازدیدکننده ها قرار می دهد.
موزه جدید جایگزین موزه قدیمی و کوچک مرسدس بنز شده که تالار پذیرایی پانصدهزار بازدیدکننده بود. مدیران مرسدس بنز امیدوار هستند تعداد بازدیدکنندگان از موزه مرسدس بنز افزایش پیدا کند و تور دوساعته دیدار از این نمایشگاه به خاطره ای جذاب تبدیل شود که پروسه پا گرفتن صنعت خودرو و تبدیل شدن مرسدس بنز به یکی از اسطوره های تاریخی این صنعت را به طور همزمان برای علاقه مندان این صنعت به تصویر بکشد.


 گردآورنده :میرکاظمی گروه تبلیغات مفتاح رهنورد